Eerste beeld Sacha Baron Cohen in The Dictator

Eerder in de week was er al een eerste foto gelekt van Sacha Baron Cohen in The Dictator en nu heeft filmmaatschappij Paramount de foto officieel vrijgegeven.

In The Dictator volgen we een dictator (Sacha Baron Cohen) die in het geheim verwisseld wordt met een herder (ook een rol van Cohen). De dictator vlucht vervolgens naar New York waar hij een manager van een supermarkt ontmoet (Anna Faris), die hem laat zien hoe mooi de wereld eigenlijk is.

Het is overigens onzeker in hoeverre dit werkelijk het plot van de film is, aangezien gezegd wordt dat de film geïnspireerd is door het boek Zabibah and the King, dat geschreven is door Saddam Hoessein. In dit boek wordt een machtige koning verliefd op een prachtige vrouw die misbruikt wordt door haar man. De achterliggende context van dit verhaal is dat Saddam zichzelf zag als koning, Irak als de prachtige vrouw en de Verenigde Staten als de man die de vrouw misbruikt heeft.

Met Sacha Baron Cohen aan het roer weet je het uiteindelijk nooit. Wel is het zeker dat Larry Charles wederom de regisseur is. Eerder werkte hij met Cohen samen bij het maken van Borat en Brüno. The Dictator wordt in het voorjaar van 2012 in de Amerikaanse bioscopen verwacht.


Eerste beeld van Sacha Baron Cohen in The Dictator (Foto: Huffpost)