Kuijt: "Schrok van de aanslag op Van Persie"

Dirk Kuijt was allesbehalve te spreken over de doldrieste tackle van Diego Lugano op de enkels van Robin van Persie tijdens de oefeninterland tegen Uruguay (1-1 gelijkspel).

"Dat hoort niet op een voetbalveld thuis. Ik schrok enorm van die actie op Van Persie. Als Robin zijn been ook maar iets later wegtrekt, dan heb je een soortgelijke situatie als tegen Italië (toen Van Persie geblesseerd raakte, red.)", stelde Kuijt in gesprek met SBS 6. "Niemand zit daar natuurlijk op te wachten."

"Maar als team zijn we daar goed mee omgegaan. Ook Van Persie zelf, die natuurlijk door het lint ging. Maar wij zijn niet terug gaan schoppen", benadrukte de aanvaller van Liverpool FC die zelf de 1-1 maakte.

De omstandigheden waren niet geweldig. "Maar dat is voetbal. Dit soort dingen kan je ook in een kwalificatiereeks tegenkomen. De ploeg ging er professioneel mee om. Een voorbeeld is dat je voor de wedstrijd tien minuten moet wachten en dat eerst het volkslied van Uruguay wordt gespeeld... Dat maak je hier dus mee."