Dwayne Johnson in onderhandeling voor G.I. Joe 2

Dwayne 'The Rock' Johnson is in bespreking voor een rol in G.I. Joe: Cobra Strikes. In dit vervolg op G.I. Joe: The Rise of Cobra uit 2009 speelt hij Roadblock, een van de weinige zwarte personages in de tekenfilmserie. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline. Roadblock staat vooral bekend om zijn enorme mitrailleur en zijn kookkunsten.

Voor de 39-jarige Johnson is de G.I. Joe-reeks een nieuwe uitdaging. Van veel castleden uit de eerste film is nog niet bekend of ze terug zullen keren. Wel heeft Channing Tatum al getekend voor een terugkeer als leider Duke Hauser, en is Ray Park in vergevorderde onderhandelingen voor een reprise van zijn rol als duistere ninja Snake Eyes.

Johnson was onlangs te zien in de explosieve actiefilm Fast & Furious 5, waarvoor hij nog langer in de sportschool had doorgebracht dan voor zijn andere films. Hij is net klaar met de opnames van Journey 2: The Mysterious Island, het vervolg op Journey to the Centre of the Earth uit 2008. Deze avonturenfilm komt in de Verenigde Staten uit op 23 september. Een Nederlandse datum is nog niet bekend.

G.I. Joe: Cobra Strikes staat gepland voor volgend jaar augustus.


Dwayne Johnson in onderhandeling voor G.I. Joe 2 (Foto: Novum)