Aissati verruilt Ajax voor Vitesse

Ismaïl Aissati speelt ook de komende jaren in het shirt van Vitesse. De ploeg uit Arnhem heeft de optie in zijn huurcontract gelicht en neemt de middenvelder daardoor definitief over van de Amsterdammers. Hoeveel Vitesse moet betalen is niet bekend.

De Marokkaans international moet zelf nog overeenstemming bereiken met Vitesse. Afgelopen seizoen was de middenvelder een vaste waarde in het elftal van trainer Albert Ferrer.

Op zeventienjarige leeftijd maakte Aissati namens PSV zijn debuut in de Champions League-wedstrijd tegen AC Milan. Daarin maakte hij grote indruk, maar een volledige doorbraak bleef echter uit. Na een verhuurperiode aan FC Twente kon hij in Eindhoven niet meer op een basisplaats rekenen.

Marco van Basten, destijds trainer van Ajax, was wel gecharmeerd van Aissati en Ajax haalde hem vervolgens voor vier miljoen euro naar Amsterdam. Mede door blessureleed en hevige concurrentie kon hij ook bij Ajax geen vaste basisplaats veroveren. In twee jaar tijd kwam hij tot 25 wedstrijden voor de Amsterdammers.

Vitesse gaf overigens verder ook aan dat het door wil met Chelsea-huurling Slobodan Rajkovic.