Verdediging Berlusconi trekt bewijzen in twijfel

De verdediging van Silvio Berlusconi heeft maandag enkele moties ingediend waarin zij haar vraagtekens plaatst bij het bewijsmateriaal tegen de Italiaanse premier. Berlusconi wordt verdacht van betaalde seks met een minderjarige. Bovendien zou hij zijn invloed hebben aangewend om de zaak onder het tapijt te vegen.

De verdediging trekt niet alleen het bewijsmateriaal in twijfel, maar is het er ook niet mee eens dat de zaak behandeld wordt in een strafhof in Milaan. Daarbovenop hoopt de advocaat van de premier met een motie de beslissing terug te draaien om het proces zonder voorafgaande hoorzitting versneld af te ronden. Een versneld proces behoort tot de mogelijkheden wanneer het hof bepaalt dat hiervoor voldoende bewijsmateriaal is.

De aanklagers in de zaak presenteren hun tegenargumenten en eventuele moties volgende week. Het hof doet waarschijnlijk in juli een uitspraak.

Berlusconi was maandag niet aanwezig op de zitting. Zijn advocaat Niccolo Ghedini zei dat de premier deze hele vroege fase van zijn proces, die gewijd is aan formaliteiten, laat schieten.

In totaal wordt de premier in Milaan voor vier zaken berecht, waarvan de rechtszaak van maandag de enige is die zich richt op zijn privégedrag. Een veroordeling kan hem 15 jaar gevangenisstraf opleveren, naast een verbod op het uitvoeren van publieke functies.


Verdediging Berlusconi trekt bewijzen in twijfel (Foto: Novum)