Chinezen gelukkigst, Noord-Koreanen tweede

Je zou het misschien niet verwachten, maar in China wonen de gelukkigste mensen ter wereld. Zij worden op de voet gevolgd door de inwoners van Noord-Korea. Amerikanen zijn echter de ongelukkigste personen ter wereld.

Dit blijkt uit uiterst betrouwbare cijfers van de Democratische Volksrepubliek Korea. Zij hebben alle landen ter wereld (203 stuks) op volgorde van gelukkigheid van de inwoners gezet. De hoge klassering van Noord-Korea in hun eigen lijst is te danken aan het feit dat 'de staat voorziet in gratis huisvesting, voedsel, kleding gezondheidszorg, en andere benodigdheden, terwijl banen worden toegewezen door de staat, dus er bestaat geen werkloosheid'.

Desondanks staat China met 100 punten bovenaan. Noord-Korea heeft 2 punten minder, terwijl Cuba met 93 punten genoegen moet nemen met de derde plek. De top 5 wordt gecompleteerd door Iran (88 punten) en Venezuela (85 punten). Amerika moet met slechts 3 punten genoegen nemen met de allerlaatste plek. Waar Nederland staat, is helaas niet bekend.