[CL] Man United - Barcelona in cijfers

Lionel Messi is maar een doelpunt verwijderd van het record van Ruud van Nistelrooy in de Champions League. De cijfers van de tiende ontmoeting tussen Manchester United en Barça.

0 - Het aantal tegendoelpunten van Manchester United buiten Old Trafford in de Champions League dit seizoen.

0.33 - Het gemiddeld aantal tegendoelpunten van Manchester totaal in Europa dit seizoen. Het is daarmee het minst gepasseerde team.

2 - Josep Guardiola zou pas de derde in de geschiedenis zijn die de titel twee keer als trainer wint én een keer als speler - eerder waren dit Miguel Munoz en Carlo Ancelotti.

2.25 - Het gemiddeld aantal doelpunten van Barcelona per wedstrijd. Hiermee is het de meest scorende ploeg.

4 - De ploeg die wint, zal net als Ajax vier keer de Europa Cup I/Champions League hebben gewonnen. Alleen Liverpool (5), AC Milan (7) en Real Madrid (9) deden het beter.

4 - Het wordt al de vierde finale voor Sir Alex Ferguson. Alleen Miguel Munoz en Marcello Lippi deden dit ook.

5 - Het aantal Europese finales tussen Spaanse en Engelse teams de laatste vijf seizoenen. De Spaanse teams wonnen alle keren.

10 - Het is de tiende ontmoeting tussen beide ploegen. Beide wonnen drie keer en ze speelden vier keer gelijk.

12 - Het recordaantal doelpunten van Ruud van Nistelrooy in één seizoen Champions League. Lionel Messi zit hier nog maar één doelpunt vanaf.

62 - Het gemiddelde percentage balbezit van Barcelona in de Champions League dit seizoen. Het percentage is het hoogste van alle teams.

782 - Het aantal dagen sinds de finale in Rome in 2009 tussen beide ploegen.

1992 - Het jaar dat Barcelona op Wembley triomfeerde in de finale van de Europa Cup I. De vader van Sergio Busquets zat toen op de bank.

2009 - Het jaar dat de teams elkaar voor het laatst tegenkwamen. Beide hebben nog nooit twee wedstrijden achter elkaar tegen de ander gewonnen.