Hiddink: "Als Chelsea komt, denk ik erover"

Guus Hiddink is gewild in voetballand. Bij PSV, Ajax en bij Chelsea. Wanneer de Engelse club met een concreet aanbod komt, zal hij erover denken, vertelt Hiddink.

Zijn focus ligt voorlopig nog op vrijdag bij de belangrijke EK kwalificatiewedstrijd van zijn Turkije tegen België. Maar een bod van Chelsea om hem binnen te halen, zou de gelauwerde coach niet direct afslaan.

"Op het moment is er niks concreets gaande, maar als er een concrete aanbieding zou liggen, zou ik erover nadenken", zei de 64-jarige Hiddink tegen The Guardian. "We spelen deze wedstrijd en dan zien we wel. Wanneer iets concreet wordt, zal ik daarheen gaan, waar dat nodig is."

Hiddink is ondanks zijn 64 jaar nog lang niet uitgeblust, zegt hij. "Ik heb de energie. Ik heb het gevoel dat ik niet moet gaan luieren. Zolang ik me fris voel en spelers me niet vervelend vinden, ga ik door. Wat dat betreft is Alex Ferguson een voorbeeld. Je moet pas stoppen als je je niet kunt vernieuwen. Maar zo voel ik me niet. En mijn vrouw vindt me toch een slechte tuinman."