Swinton en Fassbender in vampierfilm

Tilda Swinton en Michael Fassbender zijn door regisseur Jim Jarmusch gevraagd voor zijn nieuwe vampierfilm. In de nog titelloze film is ook John Hurt te zien. Dat heeft Jarmusch bekendgemaakt tijdens het filmfestival in Cannes, schrijft de Britse filmsite Screendaily.

Swinton is vooral bekend van haar rol als de Witte Heks in de Narnia-films en van films als Michael Clayton en Io Sono l'Amore. Fassbender was eerder te zien als de Britse luitenant Archie Hicox in Inglourious Basterds en is vanaf 2 juni te zien als Magneto in X-Men: First Class.

Jarmusch beleefde zijn doorbraak in 1984 met de film Stranger Than Paradise, waarna al snel de prachtige gevangenisfilm Down by Law uitkwam met hoofdrollen voor Tom Waits en Roberto Benigni. Verder is hij bekend van onafhankelijke films als Broken Flowers met Bill Murray, Dead Man met Johnny Depp en Ghost Dog: The Way of the Samurai met Forest Whitaker.

De Amerikaanse regisseur beschrijft de film als een liefdesverhaal over vampiers dat zich afspeelt in de vervallen straten van Detroit en de Marokkaanse stad Tanger. Fassbender en Swinton spelen twee vampiers die lid zijn van de Fang Club, terwijl Hurt vooralsnog gewoon een mens speelt. "Ik denk al jaren na over deze film", zegt hij. "Ik kan niet wachten om 'm nu eindelijk te realiseren met deze fantastische acteurs."

De opnames vinden begin volgend jaar plaats in Detroit, Marokko en Duitsland. Wanneer de film uitkomt, is nog niet bekend.


Swinton en Fassbender in vampierfilm (Foto: Novum)