Thor-acteur speelt jager in Sneeuwwitje-film

Chris Hemsworth gaat de hoofdrol van de jager spelen in Snow White and the Huntsman. Dat heeft filmmaatschappij Universal Pictures officieel bekendgemaakt. Hemsworth verslaat hiermee onder anderen Johnny Depp en Hugh Jackman, en bevindt zich in goed gezelschap met Kristen Stewart als Sneeuwwitje en Charlize Theron als de boze koningin.

De 27-jarige Hemsworth is momenteel te zien in de stripverfilming Thor. Hij kruipt wederom in de huid van de Noorse dondergod in het superheldenensemble The Avengers, dat volgend jaar uitkomt.

Snow White and the Huntsman is een bewerking van het bekende sprookje Sneeuwwitje. In dit verhaal is Sneeuwwitje geen hulpeloos meisje, maar een door de wol geverfde krijgster die al jaren in de leer is bij de jager en zo elke moordaanslag van de koningin weet af te slaan.

De film staat onder regie van Rupert Sanders, vooral bekend van reclamespots en zijn campagne voor het computerspel Halo 3. Met een beetje schuiven in de agenda kan Universal de première van Snow White and the Huntsman volgend jaar zomer laten plaatsvinden, bijna zeven maanden eerder dan eerst gepland.


Thor-acteur speelt jager in Sneeuwwitje-film (Foto: Novum)