Wii-verkopen naar dieptepunt

De Nintento Wii heeft slechts 172.000 eenheden verkocht in de Verenigde Staten in april. Het laagste totaal in de geschiedenis van de console. Volgens MarketWatch zijn de verkopen ten opzichte van vorig jaar met ruim 38 procent gedaald. In maart waren de verkopen ten opzichte van het voorgaande jaar met ruim veertig procent gedaald.

Voor de Nintendo 3DS zakken de verkopen eveneens in. Waar het apparaat tijdens de launch nog 400.000 eenheden wist te verkopen, zijn er in april slechts 194.000 van verkocht. Volgens de CEO van Nintendo, Satoru Iwata zijn de verkopen van de 3DS lager dan verwacht. Hij beweerde dat er wel een grote vraag bestaat voor het apparaat maar dat consumenten wachten tot er genoeg software voor de 3DS op de markt beschikbaar is. Wat de Wii betreft hoopt Nintendo dat de recent aangekondigde prijsdaling tot meer verkopen zal leiden.

De concurrenten van de Wii hebben in april meer apparaten verkocht. De Xbox 360 rond de 297.000 en de PlayStation 3 203.000. Het is niet bekend hoeveel er van de DS en de PSP verkocht zijn.