IGN bouwt opvolger van Wii

Er zijn al verschillende geruchten geweest omtrent de opvolger van Nintendo Wii. IGN heeft nu, met hulp van een aantal 'goed geïnformeerde bronnen', deze opvolger nagebouwd met PC-componenten zodat we een aantal multiplatform-games kunnen gaan vergelijken.

De specificaties van het systeem zijn als volgt:

  • CPU: 3.2GHz Triple Core AMD Athlon II X3 450
  • GPU: XFX Radeon HD 4850 GPU with 1GBs of VRAM
  • Motherboard: BIOSTAR A780L3L Micro ATX
  • RAM: 2GBs of Kingston DDR3
  • Power Supply: Rosewill RV350 ATX 1.3
  • Hard Drive: 80GB WD Caviar Blue 7200RPM

Deze hardware wordt niet letterlijk gebruik in 'Project Café', maar zou vergelijkbare prestaties moeten opleveren. Er wordt overigens 2GB RAM gebruikt omdat een PC een zwaar OS draait. Volgens de geruchten krijgt de opvolger van Nintendo Wii 1GB RAM.

De games die getest zijn, zijn onder andere Portal 2, Black Ops, NFS: Hot Pursuit en Crysis 2. Alle games draaien soepel op het systeem in 1080P met de grafische settings op z'n minst op 'high'. Vergeleken met bijvoorbeeld Xbox 360 zijn de textures scherper en de details hoger. Een high-end PC draait echter de games in een hogere resolutie en op hogere grafische settings. Deze systemen zijn echter vele malen duurder en niet te vergelijken met een console. Een filmpje van de performance is te zien op IGN zelf.

Wat er uiteindelijk echt in de nieuwe console van Nintendo komt te zitten zullen we pas weten nadat de console verschenen is. Nintendo strooit nooit met hardwarespecificaties omdat het volgens hen om de games gaat. Wel kunnen we de komende E3 zien wat de nieuwe console kan als we trailers en gameplaybeelden te zien krijgen.