Federer klopt Söderling en treft Nadal

Roger Federer staat in de halve finale van het tennistoernooi van Madrid. De Zwitserse nummer drie van de wereld rekende vrijdag in de kwartfinale in twee sets af met Robin Söderling: 7-6 (2), 6-4. In de volgende ronde neemt hij het op tegen Rafael Nadal. In de voorgaande twee edities troffen de kemphanen elkaar in de eindstrijd.

Federer en Söderling hielden elkaar lang in evenwicht. De Zwitser was net iets sterker, maar vergat zijn breakkansen te benutten. In de tiebreak won Federer direct twee punten op de opslag van de Zweed, waarna hij de voorsprong niet meer uit handen gaf.

Het tweede bedrijf leverde aanvankelijk eenzelfde schouwspel op. Tot 4-3 ging het gelijk op, waarna Söderling zijn eerste twee breakkansen van de partij onbenut liet. Federer won vervolgens vier punten op rij, brak de Zweed in de volgende game en serveerde de partij uit.

Thomaz Bellucci bereikte de laatste vier met een knappe zege op nummer zeven van de wereld Tomas Berdych uit Tsjechië. De Braziliaan (36) zegevierde met 7-6 (2), 6-3 op het Spaanse gravel en treft in de halve finale de winnaar opnieuw een top tien speler. De winnaar van het duel tussen Novak Djokovic (2) en gravelspecialist David Ferrer (6) neemt het op tegen de Braziliaan.


Federer klopt Söderling en treft Nadal (Foto: Novum)