[EK judo] Vuijsters, Verkerk, Grol uitgeschakeld

Grim Vuijsters is op het EK judo in Istanbul al in de tweede ronde uitgeschakeld. In de klasse boven honderd kilogram moest de 28-jarige Brabander zijn meerdere erkennen in de Israëliër Asaf Zohar. In 2009 won Vuijsters op het EK in Tblisi nog een zilveren medaille.

Henk Grol en Danny Meeuwsen zijn in de klasse tot honderd kilo nog wel in de race voor eremetaal. Grol won van de Litouwer Marius Labalaukis, Meeuwsen haalde ten koste van de Turk Kocan Burhan de volgende ronde. Bij de vrouwen plaatste Marhinde Verkerk zich voor de volgende ronde in de klasse tot 78 kilogram.

Update 12:38 uur

Henk Grol werd in de klasse tot 100 kilogram uitgeschakeld. De Europees kampioen van 2008 ging onderuit tegen Amel Mekic. Ook Danny Meeuwsen ging onderuit. Hij verloor met een waza-ari van de Fransman Cyril Maret.

Marhinde Verkerk overleefde de tweede ronde ook niet. De Nederlandse judoka ging met een ippon onderuit tegen de Spaanse Raquel Prieto Madrigal.