[WRC] Ogier wint Jordanië met miniem verschil

Sébastien Ogier heeft de Rally van Jordanië op zijn naam geschreven. De Franse Citroën-rijder bleef Ford-coureur Jari-Matti Latvala slechts 0,2 seconden voor, het kleinste verschil in een rallyuitslag ooit. Dennis Kuipers pakte met een negende plaats wederom punten, terwijl Peter van Merksteijn in proef 15 op moest geven.

Ogier ging gisteren meteen aan de leiding in Jordanië en pakte een voorsprong van 31 seconden op zijn naaste achtervolger. Die voorsprong leek voldoende, maar Latvala legde zich niet bij de nederlaag neer en wist door een reeks van goede tijden op de voorlaatste proef de leiding over te nemen. De Fin had een voorsprong van een halve seconde op Ogier die na een ultieme poging zijn achterstand alsnog weer omboog in een 0,2 seconden voorsprong.

Sébastien Loeb leek zich ook te gaan mengen in de strijd om de zege, maar hij moest door problemen met wegliggingsproblemen genoegen nemen met een derde plaats. Petter Solberg leek zich ook bij de besten te kunnen rijden, maar een crash zorgde er voor dat hij uitviel. Mikko Hirvonen werd na stuurbekrachtigingsproblemen op vrijdag toch nog vierde, voor Mattew Wilson die in de laatste proef Kimi Räikkönen nog voorbij stak. De reden hiervoor was dat Räikkönen met een lekke band kampte.