'Wereldomroep is slangenkuil met schrikbewind'

De Wereldomroep is een slangenkuil waar de afgelopen jaren een schrikbewind is gevoerd. Dat schrijft De Telegraaf op basis van een reportage over de 'wereldverbeteraar in omroepland' die zaterdag in de krant verschijnt.

Managers bleken tirannen, op inspraak stond de journalistieke doodstraf en vriendjespolitiek en pesterijen waren aan de orde van de dag, zeggen 'volledig gesloopte' ex-medewerkers in de reportage. Kamerleden reageren volgens de krant geschokt op de onthullingen over de stichting die jaarlijks 47 miljoen euro overheidsgeld mag steken in projecten om wereldwijde uitzendingen te verzorgen en de vrijheid van meningsuiting te bevorderen.

PVV-Kamerlid Martin Bosma stelt dat mensen zich altijd raar gedragen als ze werken bij een organisatie die geen bestaansrecht meer heeft. "De Wereldomroep is een werkgelegenheidsproject en ik vraag me af waarom die club in de huidige tijd nog bestaat. Laten we er gewoon helemaal mee stoppen. De centen kunnen wel beter worden besteed."

VVD-Kamerlid Anouchka van Miltenburg zegt enorm te zijn geschrokken. "Ik wil daar het mijne van weten, zeker aangezien de Wereldomroep met belastingcenten wordt gefinancierd." Kamerlid Boris van der Ham van D66 is voor de harde aanpak als wordt aangetoond dat de organisatie niet goed functioneert. "Dergelijke interne wrevel is nooit goed", zegt hij.