Britney Spears aangeklaagd voor 10 miljoen

Britney Spears wordt aangeklaagd voor 10 miljoen dollar. De 29-jarige zangeres wordt onder meer beschuldigd van contractbreuk.

Marketingbedrijf Brand Sense Partners, dat al sinds 2003 werkt voor Spears, kwam ooit met haar overeen dat het recht heeft op een commissie van 35 procent van elk parfum dat de zangeres op de markt brengt.

Toen ze vorig jaar met haar vader een overeenkomst sloot met cosmeticagigant Elizabeth Arden over de totstandkoming van haar eigen parfummerk, werd Brand Sense Partners echter buiten de onderhandelingen gehouden.

Het bedrijf beschuldigt Spears en haar vader van contractbreuk en fraude, schrijft entertainmentsite Radar Online op basis van rechtbankdocumenten. Brand Sense Partners wil 10 miljoen dollar plus bijkomstige vergoedingen ter compensatie. De zaak is woensdag ingediend bij een rechtbank in Los Angeles.

Spears' vader is de beheerder van haar geld. In februari 2008 werd naar aanleiding van haar psychische gezondheid besloten de zangeres onder curatele te stellen.


Spears aangeklaagd wegens contractbreuk (Foto: Novum)