Eto'o woedend op Afrikaanse journalist

Samuel Eto'o is de kritiek op zijn spel in de nationale ploeg van Kameroen helemaal zat. Dat liet de topschutter duidelijk zien op de persconferentie na de nederlaag tegen Senegal.

Kameroen verloor met 1-0 van Senegal in de kwalificatie voor de Afrika Cup. Journalist Moussa Tandian van Equinoxe, een onafhankelijke omroeporganisatie uit Kameroen, stelde Eto'o na afloop de vraag of hij zojuist zijn laatste interland had gespeeld. Die vraag schoot de aanvaller in het verkeerde keelgat.

"Ik ben nogal verbaasd over die vraag. Jij bent volgens mij geen echter Kameroener. Mensen als jij zijn altijd maar negatief over Kameroen en het Afrikaanse voetbal. Ik ga contact opnemen met je baas, want je verdient het niet om voor een mooie organisatie als Equinoxe te werken", dreigde de spits van Inter.

Door de nederlaag in Dakar staat Kameroen derde in de kwalificatiepoule met slechts vier punten uit drie duels. Senegal won al haar eerste drie duels, terwijl Congo net als de ploeg van Eto'o op drie punten staat. Begin juni kan Kameroen zich revancheren, want dan komt Senegal op bezoek.