'Arsenal overweegt Buffon transfervrij te halen'

Gianluigi Buffon is één van de kandidaten bij Arsenal om komend seizoen de keeperspositie te komen versterken. Dat meldt de Daily Mail vandaag.

Arsenal beschikt met Manuel Almunia momenteel maar over één fitte keeper. Manager Arsène Wenger haalde daarom vorige week de 41-jarige Jens Lehmann terug, maar zijn rentree bij de beloften was geen succes. De Duitser ging enkele keren opzichtig in de fout. Lukasz Fabianski en Vito Mannone zijn allebei langdurig geblesseerd.

Wenger overweegt daarom Buffon naar Londen te halen. Juventus wil de 33-jarige Italiaan kwijt, omdat hij de laatste maanden veel geblesseerd is en bovendien ruim 140.000 euro per week verdiend. Buffon is echter transfervrij, omdat hij na de degradatie naar de Serie B in 2006 in Turijn bleef.

De 102-voudig international is qua transferprijs dus veel aantrekkelijker voor Arsenal dan Maarten Stekelenburg, Manuel Neuer en Pepe Reina, die ook aan de club gelinkt worden. Buffon zei al eens dat hij alleen naar Londen wil, mocht hij ooit in Engeland gaan keepen. Hij speelt sinds 2001 voor Juve en daarvoor was hij actief bij Parma.