'Meer kindermisbruik door Nederlanders in Suriname'

In Suriname zou zich nog een Nederlander schuldig gemaakt hebben aan het seksueel misbruik van kinderen. Dat beweert het Surinaamse parlementslid Hugo Jabini. Volgens de Surinaamse nieuwssite Starnieuws is de man, een leerkracht, inmiddels spoorloos verdwenen. Eerder deze week kwam ook al een Surinaamse kindermisbruikzaak in het nieuws waarbij een Nederlander betrokken was.

Het misbruik door de Nederlandse leerkracht zou hebben plaatsgevonden op twee scholen in de binnenlanden van Suriname. Toen er klachten kwamen op de eerste school, werd hij ontslagen. Op de school waar hij daarna ging werken, doken al na enkele weken klachten over seksueel misbruik op. Daarna verdween de man.

De zaak kwam aan het licht door een Nederlandse stagiaire tegen wie de man tijdens een borrel zijn daden zou hebben opgebiecht. De stagiaire zou, eenmaal weer in Nederland, een van de scholen hebben ingelicht. Via het Rooms-Katholiek Christelijk Onderwijs (RKBO), waar de school onder valt, belandde de zaak bij de politie.

Volgens de Surinaamse nieuwssite worden de verhalen door verschillende bronnen bevestigd. De Surinaamse politie en het RKBO waren vrijdagmiddag niet direct bereikbaar voor een reactie.

Bij de andere misbruikzaak die deze week aan het licht kwam, ging het om een Nederlander die een kindertehuis leidde. Die man zit vast. Het Surinaamse parlement behandelt volgens Starnieuws deze maand twee wetsontwerpen over het toezicht op kindertehuizen en kinderdagverblijven.