Kobayashi bezoekt Japan

Formule 1-coureur Kamui Kobayashi is bezorgd over de situatie in zijn vaderland Japan. De Sauber-rijder bracht deze week een kort bezoek aan zijn thuisland en schrok van de situatie die hij na de aarbeving en tsunami aantrof.

"Ik maak mij erg veel zorgen. Ik ben daarom na de testsessie in Barcelona nog naar Japan afgereisd. Ik moet zeggen dat de situatie daar zeer ernstig is. Er zijn zoveel doden gevallen, er zijn zoveel mensen dakloos geworden en er zitten zoveel mensen zonder eten en drinken terwijl het winter is. Er valt bijna geen slechter scenario te bedenken. Ik heb sterk het gevoel dat ik iets moet doen en ik wil graag helpen, maar feit is dat ik mijn eentje weinig kan uitrichten," zei Kobayashi die zelf uit het Zuid-Japanse Amagasaki komt.

"Het enige wat ik nu kan doen is mij focussen op de race in Melbourne. Ik keek aanvankelijk heel erg uit naar dit weekend. Nu wil ik alleen nog maar een goed resultaat scoren, in de hoop dat de mensen in Japan daar nog iets positiefs uit kunnen halen," zei de 24-jarige Japanner die in Australië met een steunbetuiging voor de Japanners op zijn bolide zal gaan rijden.