Tsunamifilm Eastwood uit Japanse bioscoop gehaald

Hereafter van regisseur Clint Eastwood is niet meer te zien in de Japanse bioscopen. Filmdistributeur Warner Bros vindt het ongepast de film, die een verhaallijn bevat over de tsunami in Azië in 2004, te tonen in het door een beving en tsunami getroffen land.

Hereafter, met Matt Damon in de hoofdrol, ging eind februari in première in Japan en zou er tot en met eind maart in de bioscopen draaien. De film gaat over drie personen en hun ervaringen met het hiernamaals. Een van hen is een vrouw die de tsunami van 2004 heeft overleefd. In de openingsscène van de film zijn beelden te zien van de vloedgolf en de paniek die daarna ontstaat. De film van de 80-jarige regisseur is nu te zien in de Nederlandse bioscopen.

Japan werd vrijdag getroffen door de tsunami na een aardbeving van ongekende intensiteit. Bij de ramp zijn duizenden Japanners overleden en er zijn ook nog duizenden vermisten. In 2004 vond een zeebeving plaats in de Indische Oceaan. De daaropvolgende tsunami trof meerdere Aziatische landen.


Poster Hereafter (Foto: Novum)