Van Ginkel: ''Afgang bij Heracles kunnen we vergeten''

Vitesse spoelde de nare smaak van de afgang bij Heracles Almelo weg, middels een zege op VVV-Venlo. Doelpuntmaker Marco van Ginkel heeft "een heel goed gevoel".

Van Ginkel, die van nature middenvelder is, staat de laatste weken als diepste spits geposteerd in het elftal van Vitesse. Het 18-jarige talent prikte kort na de rust de 1-0 achter VVV-keeper Kevin Begois. "Ik was twee spelers en de keeper te snel af na een goede diepe bal van Yasuda", reageert de Van Ginkel tegenover Omroep Gelderland. Het betekende zijn vierde competitiedoelpunt.

Van Ginkel vond dat zijn team na de rust veel scherper uit de startblokken kwam. "Het was een saaie eerste helft met veel onnodig balverlies. Er moest wat gebeuren en de tweede helft waren we veel feller en hadden we betere diepe ballen die achter de verdediging kwamen.''

De 2-0 zege is precies wat Vitesse nodig had in de strijd tegen degradatie, maar toch vooral om de 6-1 nederlaag bij Heracles van vorige week te vergeten. De afgang vorige week bij Heracles Almelo verdwijnt volgens Van Ginkel nu naar de achtergrond. "Dat kunnen we vergeten. Dit geeft een heel goed gevoel'', besluit Van Ginkel.