[Jupiler League] Uitslagen speelronde 24

In de Jupiler League stond dit weekend een volledige speelronde op het programma. Hieronder kun je de uitslagen vinden. Daarnaast werden op maandag nog een aantal inhaalduels afgewerkt. Hieronder vind je het laatste actuele overzicht.

RKC Waalwijk verdedigt tweede plaats succesvol

RKC Waalwijk is er gisteravond in geslaagd om de tweede plaats succesvol te verdedigen. In eigen huis waren de Waalwijkers met 2-0 te sterk voor FC Emmen, dat de eindstand voor rust al op het scorebord zag staan.

De Waalwijkers begonnen goed aan het doel. Dit leverde na tien minuten wedstrijd openingstreffer op. Derk Boerrigter was verantwoordelijk voor de goal en maakte daarmee zijn dertiende doelpunt van het seizoen. Na iets meer dan een half uur spelen moest FC Emmen met tien man verder, nadat Sander Fischer op de enkel van Donny de Groot ging staan. Arbiter Bekebrede trok daarvoor een directe rode kaart. De penalty die hierop volde werd door Fred Benson verzilverd. In de tweede helft kregen beide ploegen nog wel een paar kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Koploper FC Zwolle zegeviert in Volendam

FC Zwolle deed gisteravond zijn plicht en won zijn wedstrijd van FC Volendam. Beide ploegen wonnen eerder dit seizoen al een periodetitel en stonden gisteravond in het Palingdorp tegenover elkaar.

Net als in 2010 was FC Zwolle ook in deze editie tegen FC Volendam weer de betere ploeg. Toch konden de meegereisde fans pas na 53 minuten wedstrijd juichen, nadat Joey van den Berg het net deed bollen. In de slotfase van het duel in Volendam werd de wedstrijd door Danny Schreurs beslist. De formatie uit Zwolle behield door de zege een voorspron van negen punten op RKC Waalwijk, dat op de tweede plaats staat.