Sony komt met PlayStation-tablet

Na de aankondiging van de Next Gen Portable en de Xperia Play zou je kunnen denken dat Sony het al erg druk heeft. Niets is minder waar, want nu is er bekend dat er ook nog een PlayStation-tablet komt. De codenaam is 'S1' en het zal zich moeten gaan meten met de iPad en Samsung-tablets.

Volgens bronnen zal het nieuwe apparaat op Android 3.0 draaien, een 9,4 inch touchscreen hebben en beelden met een resolutie van 1280x800 tonen. De S1 zal PlayStation-gecertificeerd zijn, net als de eerder aangekondigde Xperia Play. Dit houdt in dat het toegang zal hebben tot de PlayStation Suite. In deze shop kun je de spellen en dergelijke downloaden voor het apparaat. Het zal ook ondersteuning hebben voor PSone-spellen. Daarnaast zijn er ook services voor films, muziek en natuurlijk boeken.

Het ontwerp ziet er futuristisch uit, in de schets kun je zien dat het vooral op een soort dubbelgevouwen krant lijkt. In de bult zit de batterij. Voor de rest heeft het apparaat een camera aan de voorkant en een camera ook aan de achterkant. Aan een USB-poort is ook gedacht. Het apparaat is al vaker vertraagd, nu gokt men op september met een prijskaartje van 599 dollar.

S1