Theron in sciencefictionfilm Prometheus

Actrice Charlize Theron heeft getekend voor een rol in de sciencefictionfilm Prometheus van regisseur Ridley Scott. Welke rol ze gaat spelen is nog onduidelijk, schrijft het Amerikaanse filmvakblad Variety.

Theron stapte vorige maand nog uit de biografische film over het leven van J. Edgar Hoover, onder regie van Clint Eastwood. De Zuid-Afrikaanse actrice wilde liever in de nieuwe sciencefictionthriller van Scott te spelen en dat is haar kennelijk gelukt.

Het project van Scott, bekend van films als Gladiator uit 2000 en American Gangster uit 2007, is in nevelen gehuld. In eerste instantie zei de Brit dat Prometheus een prequel wordt op zijn Alien-films. Later nam hij die woorden terug en liet hij doorschemeren dat het een originele film wordt, waarvoor hij slechts het 'DNA' van Alien heeft gebruikt.

De Duitse Inglourious Basterds-acteur Michael Fassbender en de Zweedse Noomi Rapace, bekend van haar rol van Lisbeth Salander in de Millenium-trilogie, hadden al getekend voor de film. De opnames voor Prometheus beginnen in het voorjaar. De film moet volgend jaar in de bioscopen draaien.


Charlize Theron (Foto: Novum)