Ben Affleck mogelijk regisseur van 'Argo'

Ben Affleck is aan het onderhandelen met Warner Bros om mogelijk de regie van de nieuwe politieke thriller 'Argo' op zich te nemen.

'Argo' gaat over hoe de CIA samen met de Canadese ambasade en met hulp van Hollywood, zes Amerikaanse diplomaten met een list uit Iran wist te smokelen tijdens de gezelings-crisis van 1979.

De Amerikaanse ambasade in Tehran werd op 4 november 1979 ingenomen door Iraanse militante moslims en studenten. Diplomaten die op dat moment werkzaam waren in de ambasade werden gevangengenomen. Een aantal van hen wist te ontsnappen, zes daarvan konden naar de Canadese ambasade vluchten.

De CIA bedacht toen met hulp uit Hollywood het plan om een syfi-film op te gaan nemen in Tehran. Producers vertrokken naar Iran om daar zogenaamd locaties te gaan bezoeken waar ze die nieuwe film, 'Argo', op konden gaan nemen. De zes Amerikanen deden zich toen ook voor als Canadezen en konden door middel van valse Canadese paspoorten Iran verlaten. De Iraanse overheid werd verteld dat de zes echt geen diplomaten maar filmmakers waren.

George Clooney is de producer van 'Argo'. Het moet een thriller met een komische noot worden. Warner Bros kwam in 2007 met het idee voor deze film nadat een journalist een artikel schreef over de manier waarop de CIA de gijzelaars wist te redden.