Ralph Fiennes gevraagd voor Bond 23

Ralph Fiennes wordt getipt voor een van de rollen in de nieuwe James Bondfilm. Welke rol hij gaat spelen is nog onduidelijk, maar regisseur Sam Mendes zou het een 'duistere, complexe rol' noemen. Dat schrijft de Engelse krant Daily Mail.

Mendes heeft grootse plannen met 'Bond 23', zoals de nog titelloze film genoemd wordt. Naar verluidt wil hij de spionnenfilm over een geheel andere boeg gooien, wat de belangrijkste reden voor Fiennes zou zijn om de rol te overwegen.

"Het is de eerste van een nieuwe generatie Bondfilms", zegt een bron die bij de productie betrokken is. "Mendes wil een duisterder verhaal vertellen met volwassen en uitdagende personages. Het betreft een rol van grote complexiteit waar alleen een zeer bekwame acteur mee uit de voeten kan. Ralph Fiennes stond bovenaan onze verlanglijst."

Vorige week werd bekendgemaakt dat Javier Bardem is gevraagd voor een rol in de nieuwe Bondfilm. Ook bij hem is niet duidelijk of het om een schurkenrol gaat. Het is dus mogelijk dat Fiennes en hij in de running zijn voor hetzelfde personage.

'Bond 23' staat gepland voor het eind van volgend jaar.


(Foto: Novum)