[AO] Vierde grandslamtitel Clijsters

Kim Clijsters heeft voor de eerste keer de Australian Open gewonnen. De Belgische, als derde geplaatst, versloeg in de finale de Chinese Na Li in drie sets; 3-6, 6-3 en 6-3. Het is de vierde grandslamtitel voor Clijsters, die eerder driemaal de US Open won.

Vroeg in de wedstrijd wisten beide dames hun eerste breakkans te verzilveren, waarna Clijsters er op 3-2 nog twee kreeg op de service van Li. De Chinese, die haar eerste grandslamfinale speelde, sleepte de game uiteindelijk alsnog binnen en sloeg zelf toe in de daarop volgende game. Clijsters kreeg nog één kans om daarna terug te breken, maar zag Na Li de eerste set met 6-3 binnenhalen.

Het begin van de tweede set leverde naast enkele mooie rallys ook veel breaks op. Op 2-2 was Li de eerste die haar service behield, iets wat Clijsters een game later ook deed. Daarna brak de Vlaamse de service van de Chinese en liep uit naar 5-3 en benutte direct haar eerste setpunt.

In de beslissende set had winnares van de US Open van 2005, 2009 en 2010 ook weer snel een break te pakken. Li brak direct terug, maar gaf vervolgens haar volgende servicebeurt weer weg. Op 5-4 kon de Vlaamse gaan serveren voor de wedstrijd. Op haar eerste wedstrijdpunt was het direct raak voor Clijsters, die eerste grand slam buiten de US Open won.