Julianne Moore gefêteerd met Harvard theaterprijs

Julianne Moore wordt dit jaar in het zonnetje gezet op de prestigieuze Amerikaanse universiteit Harvard. De actrice krijgt op 27 januari de Hasty Pudding Woman of the Year Award voor haar werk in film en theater en als kinderboekenschrijfster. De Hasty Pudding Theatricals is de oudste universitaire theatergroep in de Verenigde Staten.

De Hasty Pudding Woman of the Year Award, een gouden puddingpan, wordt sinds 1951 jaarlijks door de theatergroep toegekend aan artiesten die een 'indrukwekkende en blijvende indruk hebben gemaakt op de entertainmentwereld'. Eerdere winnaressen van de prijs waren Elizabeth Taylor (1977), Meryl Streep (1980), Sandra Bullock (2004) en Anne Hathaway (2010). Waar de winnaar van de mannelijke variant zich altijd moet verkleden als vrouw en een variétéact moet opvoeren, worden de vrouwen ontzien. Moore wordt simpelweg getrakteerd op een diner, een rondleiding op de campus en een voorstelling van het a-capellakoor The Harvard Krokodiloes.

Moore werd viermaal genomineerd voor een Oscar en lijkt ook dit jaar weer een grote kanshebber met haar film The Kids Are All Right. In dit komische drama gaan de kinderen van twee lesbische moeders op zoek gaan naar hun vader, een spermadonor.