Rapper Lil' Wayne hekelt eenzame opsluiting

Lil' Wayne mist zijn tijd in de gevangenis niet. De rapper, die in november een gevangenisstraf van acht maanden afrondde, vond de tijd die hij in eenzame opsluiting zat het ergst. "Er was geen tv, geen radio en er waren geen snacks. Je zit daar feitelijk 23 uur per dag", zegt Lil' Wayne in zijn eerste interview na zijn celstraf.

De 28-jarige rapper werd de laatste maand van zijn detentie in de isoleercel gegooid toen hij werd betrapt met een mp3-speler. Voor Lil' Wayne was er in die laatste maand één lichtpuntje: zijn cel had een raam. Daar zat hij de hele dag naar voorbijrijdende auto's te kijken.

Voordat Dwayne Carter, zoals Lil' Wayne eigenlijk heet, apart werd gezet luisterde hij veel naar de radio en las hij een hele reeks biografieën. Ook hield de rapper zijn medegevangenen in de gaten als lid van een hulpprogramma tegen zelfdoding en las hij de bijbel voor het eerst.

Daarnaast speelde hij menig potje Uno met de gedetineerden. "Ik versloeg iedereen. We speelden om telefoontijd en eten. Ik pakte hun koekjes, hun chips en hun soep." Carter is naar eigen zeggen zo goed in het kaartspelletje dat zijn medegevangenen niet meer met hem wilden spelen. "Ze zeiden: we dachten dat je lag te slapen. Maar we hadden geen deuren, dus ze konden zien dat ik gewoon in mijn cel zat."


Rapper Lil' Wayne hekelt eenzame opsluiting (Foto: Novum)