'Dost en sc Heerenveen uit elkaar'

Bas Dost wil proberen in de huidige transferperiode nog naar een andere club te vertrekken. De aanvaller werd in de zomer voor het bedrag van drie miljoen euro overgenomen van Heracles Almelo. Inmiddels is gebleken dat de speler en trainer Ron Jans niet door één deur kunnen.

Afgelopen maand liet Dost ook al zoiets weten, maar toen sprak sc Heerenveen dit tegen. Nu is het echter niet meer mogelijk om de situatie tussen beide partijen te ontkennen. De zaakwaarnemers van de jonge aanvaller, Henk Nienhuis en Rob Jansen, hebben samen met de speler en een delegatie van de Friezen gesproken. Jans was bij dit gesprek niet aanwezig. "We hebben gesproken," bevestigde Nienhuis. "Maar over de inhoud doe ik geen mededelingen."

Ook Johan Hansma, technisch directeur van sc Heerenveen, hield de lippen stijf op elkaar. "Geen commentaar." Dost weet inmiddels voor welk bedrag hij mag vertrekken en zou inmiddels de belangstelling van Ajax hebben gewekt.. Trainer Frank de Boer is namelijk erg gecharmeerd van het spel van de aanvaller.

Dost begon het seizoen bij sc Heerenveen nog als basisspeler, maar Jans had voortdurend kritiek op het spel van de aanvaller. Zo zou hij te weinig terugverdedigen en te snel geëmotioneerd reageren. Inmiddels is Dost vervangen door Viktor Elm, waardoor hij nauwelijks nog van de bank afkomt.