Mac App Store online, Angry Birds op één

Apple heeft vandaag een nieuwe App Store voor de Mac uitgebracht. De App Store, die al bekendheid heeft verworven door de draagbare apparaten van Apple, is nog niet eerder verschenen voor de computers van Apple. Op dit moment zijn er meer dan duizend apps beschikbaar.

Zoals bij andere App Stores zijn er verschillende betaalde en gratis applicaties beschikbaar en deze zijn ook weer onderverdeeld in verschillende categorieën (waaronder Games). “De Mac App Store is met meer dan duizend beschikbare applicaties klaar voor een snelle start”, aldus Steve Jobs. “We denken dat gebruikers deze innovatieve manier om apps te ontdekken en aan te schaffen snel zullen omarmen.” Na het installeren van de OS X 10.6.6-update, zullen de Mac-gebruikers een App Store-icoontje zien op het bureaublad. Dat is tevens de plek waar de gedownloade applicaties zullen verschijnen.

Het populaire spelletje Angry Birds, dat momenteel goedkoper is, staat momenteel bovenaan de populaireitslijst en is de meest verkochte applicatie. De game van Rovio Mobile staat samen met Chopper 2, Flight Control HD en The Incident in de top 10.

http://i.fokzine.net/upload/11/01/110106_192227_mac-app-store-tops-charts-010611.jpg