[Dakar] De Rooy: "Een goede tik"

Een 'goeie tik' heeft al in de eerste etappe een einde gemaakt aan de Dakar Rally voor trucker Gerard de Rooy. De Brabander maakte gisteren in de wedstrijdproef een sprong met zijn Iveco en bij de landing blesseerde De Rooy zich aan zijn rug.

"Ik heb bij testen in Narbonne wel hardere klappen gemaakt en daarbij was niets aan de hand. Maar nu voelde ik meteen dat er iets klem schoot. Ik kreeg geen adem meer en alles deed pijn. Mijn rug, maar ook mijn zij en mijn buik", vertelde De Rooy vandaag op de website van zijn team.

De 30-jarige De Rooy moest de vorige editie van de woestijnrally aan zich laten voorbijgaan vanwege ernstig rugletsel. Hij brak enkele maanden voor de start een ruggenwervel. Die oude blessure speelde op in de etappe van Victoria naar Cordoba in Argentinië. "Het was niet eens zo’n harde klap, maar wel een goeie tik. Na tien minuutjes ging het wel weer en wilde ik verder rijden, maar dat ging absoluut niet zonder pijnstillers. Er was al snel een arts bij ons en die heeft alles nagekeken. Er is vrijwel zeker niets kapot, maar mogelijk zit er een zenuw bekneld.’’

'Goeie tik' velt trucker De Rooy
'Goeie tik' velt trucker De Rooy (Foto: ANP)