Jans gunt overbodige spelers een transfer

Ron Jans hoopt in de winterstop enkele overbodige spelers te laten vertrekken naar een andere club. Dat zegt de trainer van sc Heerenveen in Voetbal International.

Jans verwacht niet dat Heerenveen veel versterkingen gaat halen. "Er zal eerder wat weggaan dan bijkomen. Ik hoop voor de club, maar ook voor spelers als Michal Papadopulos en Tarik Elyounoussi dat er wat moois langskomt", aldus de coach. "Bij ons zitten ze momenteel op een zijspoor, en wij moeten wat terug in de selectie."

Heerenveen, dat in de laatste acht duels zeventien punten pakte, gaat met een goed gevoel de winterstop in. "Hoewel we het seizoen voetballend goed begonnen, hebben we toch een tijdje achter de feiten aangelopen. Maar de laatste weken ziet het er voetballend goed uit, en nu komen de resultaten ook."

Vooral met de resultaten in de laatste drie duels kan Jans tevreden zijn. De Friezen versloegen De Graafschap (4-0), FC Twente (6-2) en Willem II (5-0) met grote cijfers. "Dat ziet er goed uit. Tegen FC Twente was het minder spectaculair dan de uitslag deed vermoeden, en we speelden tegen een verzwakt De Graafschap, maar dat neemt niet weg dat ik tevreden ben."