Assassin's Creed wordt mogelijk strategiegame

De actieserie Assassin's Creed zou weleens een uitstapje kunnen maken naar het strategiegenre. Gamestudio Ubisoft Massive, verantwoordelijk voor de strategiegame World in Conflict, is bezig met 'iets nieuws rond Assassin's Creed', laat uitgever Ubisoft op Twitter weten. Of het inderdaad een strategiespel wordt, staat nog niet vast.

Het spel wordt ontwikkeld in samenwerking met Ubisofts gamestudio in het Franse Annecy. Deze studio was eerder verantwoordelijk voor de online spelopties van Assassin's Creed: Brotherhood. Het is niet bekend of Ubisoft Montreal, verantwoordelijk voor het verhaal van de eerste drie spellen uit de serie, betrokken is bij het nieuwe spel.

De Assassin's Creed-serie draait om een vorm van tijdreizen waarbij de speler als sluipmoordenaar politieke, historische figuren moet omleggen. Het eerste deel in de serie verscheen in 2007. Van het derde deel, Assassin's Creed Brotherhood, werden binnen drie weken een miljoen exemplaren verkocht. In totaal zijn er binnen de serie ruim twintig miljoen spellen verkocht.