Wüst dacht na over sabbatical

Ireen Wüst heeft na het olympische seizoen overwogen om er een jaar tussenuit te gaan. Toch heeft ze niet besloten om een sabbatical in te gelasten, maar gewoon te schaatsen.

"Een maandje of anderhalf, in april en mei is het een serieuze optie geweest. Ik heb er serieus over nagedacht, maar ik ben gemotiveerd en gedreven om door te gaan. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik stop als ik schaatsen niet meer leuk vind," zei Wüst tegen NUsport.

Ze meldde dat ze aan de sabbatical dacht in de tijd dat ze onderhandelde met TVM over een nieuw contract. "Dat speelde mee, en toen dacht ik: dan ga ik wel lekker stoppen. Maar ik wist: daar word ik niet gelukkig van. Ik zou het topsportleven wel even met rust willen laten, maar ik ben er nog niet klaar mee. Waarom zou ik dan nu er tussenuit gaan?"

Ze nam uiteindelijk genoegen met een lager salaris. "In eerste instantie was ik gefrustreerd, maar het is nu goed zoals het is. Ik kon me er bij neerleggen," zei Wüst die in het schaatsen nog lang niet zat is. "Ik heb nog een paar doelen. Ik heb bijvoorbeeld nog nooit een wereldrecord geschaatst."