F. Schleck: "Niet alles op Tour zetten"

Fränk Schleck heeft zin in het nieuwe wielerseizoen. De Luxemburger is samen met zijn broer Andy een van de medeoprichters van de nieuwe ploeg Team Leopard. Hij vindt dat er een goed team samengesteld is en wil liever vandaag dan morgen het nieuwe seizoen aan gaan vangen.

De gebroeders Schleck hebben geholpen met het samenstellen van de ploeg om Andy aan zijn eerste Tourzege te helpen, maar Fränk meldt in het Luxemburgse Tageblatt dat er meer wedstrijden belangrijk zijn. "Niet alles draait om de Tour. Het is geen 'Team Schleck' geworden, we willen op alle fronten meespelen. We hebben renners voor de grote ronden, maar ook voor de klassiekers. Ons team is heel allround, met bijvoorbeeld jongens als Fabian Cancellara en Daniele Bennati. Ik ben er van overtuigd dat we succes gaan hebben. De eerste overwinningen komen vanzelf," zei hij.

Op vijf januari zal de ploeg officieel gepresenteerd worden en worden ook het shirt en de nieuwe naam bekend. Deze week maakte Jakob Fugelsang al bekend dat de naam Team Leopard zal gaan worden.