Tientallen gewonden bij rellen in Rome

Na de mislukte motie van wantrouwen tegen het kabinet-Berlusconi is het in Rome tot hevige botsingen gekomen tussen oproerpolitie en betogers. Daarbij vielen zeker twintig gewonden. Pantservoertuigen van de politie werden in brand gestoken. Dit meldde de krant la Repubblica dinsdagmiddag op zijn website.

De krant rept over een 'waar slagveld' in het centrum van de Italiaanse hoofdstad. Chique winkels op de beroemde Via del Corso sloten hun deuren. Verscheidene groepen zijn gaan demonstreren: studenten die boos zijn over de bezuinigingen op de universiteiten, werklozen en mensen die maar geen vaste baan kunnen vinden, slachtoffers van de aardbeving in L'Aquila die zien dat hun stad in weerwil van de beloftes van Berlusconi maar niet weer wordt opgebouwd, en buitenlanders die moeite hebben aan een verblijfsvergunning te komen en vaak onder erbarmelijke omstandigheden leven.

Betogers gooiden met verfbommen en rookbommen. Een sterke politiemacht werd ingezet om de betogers weg te houden bij de parlementsgebouwen en bij Palazzo Grazioli, de privéwoning van Berlusconi in hartje Rome.

Tientallen gewonden bij rellen in Rome
Tientallen gewonden bij rellen in Rome (Foto: ANP)