Leeuwarder bekent honderden fietsendiefstallen

Een 23-jarige man uit Leeuwarden heeft bekend dat hij de afgelopen drie jaar vier- tot vijfhonderd fietsen heeft gestolen. Dat meldt de politie dinsdag. De zaak kwam aan het rollen toen de man medio oktober een inbraak pleegde in een woning aan de Hanenburg in zijn woonplaats.

De Fries was herkend bij de inbraak en kon twee dagen later worden ingerekend. Tijdens het onderzoek bleek dat hij ook twee fietsendiefstallen had gepleegd, die op camera zijn vastgelegd. De man bekende vervolgens de honderden fietsendiefstallen in Leeuwarden en Winschoten. De gestolen tweewielers verkocht hij voor zo'n tien tot dertig euro per fiets, dat hij aan drugs uitgaf.

De 23-jarige man had bij de inbraak een televisie en een pinpas buitgemaakt. Met de pinpas heeft hij geld opgenomen. De man blijkt verder ook nog een ex-partner te hebben gestalkt en bedreigd en een vrouw te hebben opgelicht. De vrouw beloofde hij haar ramen te lappen. Ze moest hem wel vooraf betalen. Toen hij het geld in handen had, ging hij er echter vandoor.

De man, die 25 oktober werd opgepakt, zit nog steeds vast.