Uitslag Juventus - Lazio Roma

Juventus heeft de Italiaanse topper Lazio gewonnen. De Oude Dame kwam in eigen huis al vroeg op voorsprong, maar de Romeinen hadden een snel antwoord. Het duel leek vervolgens uit te lopen op een remise. Milos Krasic bezorgde de thuisploeg in extremis alsnog drie punten.

Juventus komt door de overwinning op de tweede plaats. De formatie van Luigi Del Neri neemt de positie achter koploper AC Milan over van Napoli. De achterstand op Milan is zes punten. Lazio moet voorlopig genoegen nemen met de vierde plaats. De Romeinen kennen na een goede seizoenstart een terugval.

Juventus kende een droomstart in Stadio Olimpico. Alberto Aquilani vond het hoofd van Giorgio Chiellini na twee minuten. De Italiaans international kopte vervolgens de openingstreffer binnen achter Lazio-doelman Fernando Muslera. De bezoekers uit Rome wisten binnen het kwartier op gelijke hoogte te komen.

Mauro Zarate hielp Lazio aan de snelle 1-1. Na veertien minuten klopte de Argentijn de bal achter Juve-goalie Marco Storari. De wedstrijd bleef na de vroege doelpunten lange tijd in evenwicht. Beide ploegen creëerden een serie aardige kansen, waarin Juventus het meest dreigend was en het meeste balbezit had in eigen huis.

Na pauze bleef het een gelijkopgaande strijd in Turijn. Lange tijd leken beide ploegen op weg naar een remise. Koploper Milan zou bij een gelijkspel de grote winnaar worden van de zestiende speelronde, maar Krasic gooide roet in het eten voor de Milanezen. De Serviër besliste de topper in de laatste minuut.

Nadat Alessandro Del Piero zijn vrije trap nog uit het doel geranseld zag worden, was Krasic wel trefzeker. De buitenspeler punterde de bal via de hand van Muslera in het doel. De nederlaag is een domper voor Lazio. De Romeinen zakken terug naar de vierde plaats achter Napoli. De Napolitanen en Lazio hebben evenveel punten als Juventus (30).