Nijhuis staat volledig achter rode kaart Engelaar

Orlando Engelaar voelde zich "genaaid" door scheidsrechter Bas Nijhuis die hem tegen De Graafschap van het veld stuurde. Nijhuis zelf vond het tweede geel volledig terecht.

Nog voor rust moest Orlando Engelaar inrukken, nadat Nijhuis hem voor de tweede keer de gele kaart had getoond. Engelaar wist niet wat hij meemaakte, terwijl arbiter Nijhuis ook na de wedstrijd volledig achter zijn ingenomen standpunt bleef staan.

"Ik gaf die tweede geel nadat Engelaar herhaaldelijk commentaar op de leiding had", verklaart Nijhuis voor de camera van de NOS. "Tijdens de wedstrijd werd er iedere keer als je ergens liep een opmerking gemaakt. Dit na iedere beslissing; wel of geen overtreding. Dan geef je daar een waarschuwing voor en zeg je dat hij moet oppassen. Als je dan geel krijgt voor een overtreding, moet je als speler ook zo slim zijn dat je er niet mee doorgaat. Als je daar niet van leert en je doet het nog een keer dan is de consequentie voor jezelf."

De rode kaart van Engelaar luidde min of meer het puntenverlies van PSV in. Ook toen tien minuten voor tijd De Graafschap met tien man kwam te staan (na rood voor Yuri Rose) wist PSV niet het net te vinden.