Al Wahda naar kwartfinale WK clubs

Al Wahda is het WK voor clubteams woensdag begonnen met een 3-0 zege op Hekari United. De kampioen van de Verenigde Arabische Emiraten, die als gastheer mee mag doen aan het toernooi, plaatste zich daardoor voor de kwartfinale. Daarin treft de ploeg zaterdag Aziatisch kampioen Seongnam Ilhwa FC uit Zuid-Korea.

Voor Hekari United was het WK voor clubs geen onverdeeld succes. De kampioen van Oceanië hield in het Mohammed bin Zayed-stadion bijna een helft lang stand, maar met twee goals binnen vijf minuten beslist Al Wahda het duel. De Brazilianen Hugo en Fernando Baiano scoorden respectievelijk in de 40e en de 44e minuut.

In de tweede helft kreeg Hekari nog een tegendoelpunt te verwerken. Abdulraheem Jumaa deed de droom van de ploeg uit Papoea-Nieuw-Guinea twintig minuten voor tijd definitief uiteenspatten.

Aan het WK voor clubteams doen de zes continentale kampioenen en de kampioen van de VAE mee. De andere kwartfinale gaat tussen TP Mazembe uit de Democratische Republiek Congo en het Mexicaanse Pachuca. Europees kampioen Internazionale en Zuid-Amerikaans kampioen Internacional stromen pas in de halve finale in.