Terreurverdachte was held belwinkel

Een van de terreurverdachten die dinsdag in Amsterdam zijn aangehouden, is een aantal weken geleden geïnterviewd door AT5, nadat hij eigenhandig een vechtpartij had beëindigd. Bij de knokpartij in een belwinkel in Amsterdam-West ontwapende hij een van de vechtersbazen die met een vuurwapen zwaaide, meldt de lokale omroep.

Samir S. vertelde in het interview op de Amsterdamse zender trots dat een arrestatieteam niet beter had kunnen ingrijpen. De terreurverdachte sprak zich ook uit tegen straatgeweld. Het wapen bleek overigens achteraf nep.

De held van de belwinkel in de Bestevaerstraat werd dinsdag in de woning van zijn ouders aan de Admiraal de Ruijterweg in opdracht van justitie in België van zijn bed gelicht door een arrestatieteam. In totaal werden die dag in Amsterdam, België en Duitsland dertien mensen opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een aanslag in België.

De drie Nederlandse verdachten hebben bezwaar gemaakt tegen hun uitlevering aan België en zitten nog vast in Nederland. Het kan nog maanden duren voordat ze aan België worden overgedragen.