Van Aanholt: "Het ging lekker"

In de Champions League mochten gisteravond Jeffey Bruma en Patrick van Aanholt tegen MSK Zilina aantreden. De Chelsea-spelers wonnen het duel uiteindelijk met 2-1 en met name Van Aanholt wist zich met een schot op de paal en enkele voorzetten te onderscheiden.

"Het ging lekker. Verdedigend heb ik niet veel te doen gehad, maar aanvallend des te meer," zei de 20-jarige verdediger tegen NUsport. Hij mocht van trainer Carlo Ancelotti veel aanvallen. "Ja, hij riep in de eerste helft steeds: ‘Patrick, naar voren, naar voren!’ Nou, dan doe je dat. In de rust wisselde de trainer van systeem, waarna ik helemáál veel aan aanvallen toekwam. Heb je dat schot op de paal van me gezien? Wat een schot, hè. Als ik ’m goed raak, schiet ik wel vaker zo. In het tweede heb ik op vergelijkbare wijze wel eens tegen Derby County gescoord en met Oranje onder negentien tegen Rusland."

Na afloop was Ancelotti tevreden over Van Aanholt. "Hij zei dat ik goed heb gespeeld. En dat ik zo door moet blijven gaan. Dat ben ik wel van plan, want dit smaakt absoluut naar meer. Ik blijf tijdens de trainingen gewoon keihard m’n best doen en hoop vóór de winterstop nog meer wedstrijden voor Chelsea te mogen spelen. Dan kan ik weer laten zien wat ik kan."

Mogelijk verkast  de jeugdinternational tijdelijk naar een andere club in de winterstop. "Dan word ik misschien verhuurd, om meer aan het ballen te komen. Ik heb daar al met de club over gesproken. En er hebben zich al een paar clubs binnen en buiten Engeland voor me gemeld. Het liefst blijf ik in de Premier League spelen. Daar droomt iedereen toch van?"