'Hoogoplopende botsing tussen Jol en Blind'

De tegenvallende resultaten van Ajax hebben ook effect op de technische staf. Danny Blind en Martin Jol hadden een aanvaring. Assistent-trainer Blind zou volgens Voetbal International hoofdcoach Jol onlangs hebben bekritiseerd tegenover de clubleiding van Ajax. Voorzitter Uri Coronel en algemeen directeur Rik van de Boog waren daarbij aanwezig. Jol kreeg ook hoogte van de kritiek en zocht Blind begin deze maand op na een wedstrijd van Jong Ajax.

Wat volgde was een hoopoplopende discussie in de trainerskamer. De ferme woordenwisseling zou mede zijn ontstaan door de situatie waarin Daley Blind zit bij Jol. De zoon van Danny Blind krijgt bij Ajax geen speelminuten en speelt voornamelijk in het tweede elftal. Jol liet aan Blind weten dat hij de baas is op technisch gebied.

De ruzie is niet het einde van de samenwerking. De clubleiding heeft aangegeven dat Jol en Blind in de technische staf blijven. De relatie tussen het duo is echter flink bekoeld. Buiten de wedstrijden en de trainingen negeren Jol en Blind elkaar volgens het voetbalweekblad. Met de ruzie binnen de technische staf lijkt de crisis bij Ajax alleen maar toe te nemen.