Contractverlenging Castaignos nog onzeker

Feyenoord meldde vandaag dat de club een optie in het contract van spits Luc Castaignos heeft gelicht en dat het talent daardoor tot de zomer van 2013 aan de club verbonden is. De Rotterdammers zijn echter te voorbarig geweest. De spits en zijn zaakwaarnemer gaan namelijk niet zomaar akkoord met contractverlenging.

Arie Treffers, de zaakwaarnemer van Castaignos, stelt dat de verlenging ingaat tegen de internationale regelgeving. Die schrijft voor dat spelers tot 18 jaar geen contract van langer dan drie jaar, inclusief opties, mogen tekenen. In de constructie die Feyenoord heeft gehanteerd is dat wel het geval. Daarom is Castaignos' contract, net als dat van ploegmaat Bruno Martins Indi, mogelijk niet rechtsgeldig.

Zowel Castaignos als Treffers noemt het slordig dat Feyenoord totaal niet overlegd heeft. Maandag zullen zij dan ook in gesprek gaan met technisch directeur Leo Beenhakker. Treffers liet voorts weten dat PSV de zaak bij de KNVB gaat aankaarten. De Eindhovenaren zouden namelijk interesse hebben in de 18-jarige Rotterdammer, die dit seizoen tot nu toe vier keer scoorde in de Eredivisie.