Amerikanen zoeken hulp in jacht op Armstrong

De Italiaanse aanklager Benedetto Roberti heeft met Amerikaanse onderzoekers gesproken over doping. Dat verklaarde Roberti vandaag. De ontmoeting vond plaats op het hoofdkwartier van Interpol in Frankrijk en stond vooral in het teken van informatie over de dopinghandel. Volgens Roberti richt het Amerikaanse onderzoek zich op wielrenner Lance Armstrong.

Roberti voerde in het verleden al diverse onderzoeken naar dopinghandel in de sport uit. Vorige week gaf hij opdracht een inval te doen in het huis van Yaroslav Popovych in Toscane. De Oekraïense wielrenner was jarenlang een ploegmaat van Armstrong. Volgens Roberti bekijken onderzoekers de inhoud van Popovych' laptop en blackberry.

De Amerikaanse overheid besloot eerder dit jaar tot een onderzoek nadat dopingzondaar Floyd Landis had verklaard dat het dopinggebruik bij de US Postal-ploeg wijdverbreid was en dat hij daar voor het eerst verboden middelen had gebruikt. De in ongenade gevallen renner beschuldigde ook diverse oud-ploeggenoten, onder wie Lance Armstrong en George Hincapie.