Team Sky in 2011 'minder robotachtig'

Wielerploeg Team Sky wil in 2011 'minder geïsoleerd en robotachtig' overkomen. Dat heeft teambaas Dave Brailsford tegen wielerwebsite Cyclingnews gezegd. Bradley Wiggins liet recent al weten dat de meer ontspannen aanpak bij Team Garmin een van de redenen was dat hij in 2009 voor die ploeg vierde werd in de Tour de France en dit jaar slechts 24e werd als rijder voor Team Sky.

Team Sky debuteerde het afgelopen seizoen met hoge verwachtingen in het peloton. De Engelse ploeg had het hoogste budget en trok een indrukwekkende groep renners aan. "We probeerden wanhopig aan de verwachtingen te voldoen", vertelt technisch directeur Sean Yates. "De energie zakte na een superstart een beetje weg."

Daarmee verminderde ook het geloof in de innovaties die het team doorvoerde. Een van die ideeën was een hek om de ploegbus heen zodat de renners zich in alle rust konden voorbereiden op tijdritten. "Dat moeten we maar niet meer doen", glimlachte Brailsford. "Vanuit de rijders was het logisch, maar we dachten niet aan de fans. We willen opener zijn en meer een band met de fans opbouwen."

Toch is Brailsford niet ontevreden over het eerste jaar van zijn ploeg. "Van dit soort ervaringen leer je. Sport gaat erom te blijven vechten. En als je naar het hele seizoen kijkt is het niet alleen maar slecht." Team Sky won 25 races en behaalde 73 podiumplaatsen.