R. Cohen: "Ajax is ziek, doodziek"

Rob Cohen, horecaondernemer, Ajax-fan en schoonvader van Ronald de Boer, haalt in het Algemeen Dagblad uit naar de gang van zaken bij Ajax.

"Ik ben het niet vaak eens met Johan Cruijff, maar kan me nu grotendeels vinden in zijn kritiek", zegt hij. "Ik mis samenwerking met toppers. Waarom wordt er bij de aankoop van El Hamdaoui niet gecommuniceerd met Louis van Gaal, die jaren met hem werkte? Barcelona doet bij de aankoop van Afellay toch ook een beroep op oud-speler Ronald de Boer?"

"Het overschot aan personeel vormt ook een probleem", vervolgt Cohen. "Personen die een sigarenwinkeltje kunnen runnen, worden bij Ajax directeur en strijken buitensporige salarissen op. Vier à vijf ton voor werk dat je met gemak tot je 65ste volhoudt. Belachelijk! Nee, bij Ajax gaat te veel mis. De club is ziek, doodziek. Als ze er niet oppassen straks misschien wel stervende."

Daniël Dekker, voorzitter van de supportersvereniging Ajax, geeft desgevraagd ook zijn mening. "De sfeer bij ons supporters is nog steeds goed, er komt alleen steeds meer emotie bij kijken. Wat zorgen baart, is dat we al een tijdje geen goed voetbal zien. Het is lelijk, er zijn geen patronen herkenbaar en het steekt dat een club als ADO Den Haag terecht wint in de Arena. Natuurlijk speelt de druk mee, maar in zes weken verleer je het voetballen toch niet. Het is ook vreemd dat spelers op leeftijd en met weinig toegevoegde waarde worden gehaald. Ooijer pakt twee keer rood, waarvan een belachelijke tegen AZ. Mido, met overgewicht, komt. Een topclub onwaardig."